Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Μία συνταγή κέικ πολύ αγαπημένη που τη χρησιμοποιώ και για την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα. Εύκολη, γρήγορη και απίστευτα γευστική!


Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350 γρ. ζάχαρη
- 225 ml αραβοσιτέλαιο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 βανίλιες
- 5 αυγά
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 baking powder
- μία πρέζα αλάτι
- τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε με τη βοήθεια του μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά ένα - ένα, τις βανίλιες και το ξύσμα από το λεμόνι. Μέσα στο αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει ρίχνουμε το baking powder και το αλατάκι και αφού το ανακατέψουμε με ένα κουτάλι προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι στο υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος ανακατεύουμε την τρούφα σοκολάτας απαλά. Λαδώνουμε μία φόρμα του κείκ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου. 

                                                                                             Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου